Dekkers.reismee.nl

PIZ cursus

We vertrekken op de verjaardag van onze kleindochter naar Frankrijk. Haar feestje is al gevierd en de traktaties zijn uitgedeeld op schooltje. Op de valreep rijden we er nog even langs. 3 jaar is een leuke leeftijd. Opa nam haar mee in de Morgan voor een ererondje. Wat straalt ze. Zwaaien tot we haar kleine handje niet meer zien.

Op naar Rennes-le-Château. Daar start zondag de PIZ cursus (Pensioen In Zicht).

Tijd genoeg om er kruip door sluip door te komen. Maar eerst stukje snelweg tot Gent.

Het plan was om er helemaal op de Bonne fooi heen te rijden.
Toch op het laatste moment een Chambres d'hôtes geboekt om de eenvoudige reden dat we een veilige plek voor de auto willen hebben. Bezit zijn de tralies van....... je vrijheid.

Het is warm..... goed geregeld Hans!

In Gaveren getankt. Mooie herinneringen aan deze omgeving waar onze vrienden jaren gewoond hebben en waar we zo graag op bezoek gingen.

Bij Oudenaarde een plekje gezocht om te picknicken, oftewel de krentebolletjes met kaas van thuis op te eten. We zaten tegenover een feestzaal en een eindje verder was een soort café waar twee mannen om de beurt naar binnen liepen om nóg een wijntje en een biertje te halen. Wat een rust hier....

We rijden De Vlaamse Ardennen in en het landschap wordt heuvelachtig.

We waren gewaarschuwd voor de strakke vering van een Morgan haha... maar zo spartaans...

Als Ik even mijn telefoontje open zie ik ZONNIG oplichten. Zonnig???? Heet zul je bedoelen. Om het uur even insmeren, het gaat echt hard.

Chambres d'hôtes "Le Jardin de Saint Jean" komt rond 16.30 uur in zicht. Het was even zoeken omdat de huisnummers tot 10 gingen en wij op 12 moesten zijn. Doorrijden en aan de rechtse kant beetje stijl naar beneden.
Het is hier een oase van rust. Overal kleine zitjes in de typisch Franse tuin. De gordijntjes waren keurig en zo ook de kamer. De deuren lichtblauw-grijs, dat ken je wel!

We maken even "kantoor" aan het water om te schrijven en de route voor morgen te bekijken. Kopje koffie en veel water erbij. Heerlijk rustig.

Auberge á la Bonne Idée gereserveerd voor vanavond. Het is kiezen uit twee restaurants in dit dorp. Deze heeft een ster... dus daar gaan we voor.

Saint-Jean-aux-Bois is een gemeente in het Franse departement Oise en telt 281 inwoners. Het is een schitterend dorp en we genoten van de wandeling langs de kleine huisjes, de stadspoorten en de gigantische eeuwenoude boom voor de kerk.

We zijn aan de vroege kant voor Franse begrippen dus maken nog een ommetje om vervolgens rond 20.00 uur aan te komen. Donker binnen. "Wat zullen we nou hebben?". Bevestiging erbij gepakt. Alles klopt, op papier dan....
"Fermé" met rood stift op een papiertje gekladderd en op de deur geplakt.
"V-dag" vertelde voorbijgangers ons.

"En nu????" We hebben hier heel de dag naartoe geleefd.

Terug naar ons logeeradres dan maar. We hadden een zak pelnoten bij ons en vroegen om een fles wijn. Chablis dan maar. De eigenaar vond het sneu voor ons. Hij had gasten vanwege een verjaardag.
Tussendoor bracht hij ons ook warme hapjes, kaas, ham en aardbeien met druiven. Gekscherend zeiden we "het is hier beter dan in het sterren restaurant".

Een heerlijk relaxed avondje geworden. Dat hadden we nou net nodig.

Toch maar even hotel voor morgen geboekt. En ff gecheckt of het een feestdag is haha...



Reacties

Reacties

Yola

Wat een gezelligheid allemaal weer! En zo leuk om te lezen! Veel plezier op jullie verdere trip! Maar dat zal vast wel lukken.. (ben benieuwd naar het volgende reis-mee verhaal)

Atie

Wat leuk om zo mee te reizen! Je schrijft het zo beeldend?

Atske

En zo genieten we met jullie mee.
En de dag anders eindigt dan je denkt........

Karel van de Pol

Dank voor jullie, ook nu weer, mooie verhaal. En jawel, ook vandaag weer de nodige verrassingen, dat hebben jullie weer ! Ben benieuwd wat jullie nog meer gaan meemaken.... Goede reis verder !

Barbara Touw

Ja, inderdaad bevrijdingsdag vandaag. Onze dorpsvrienden ook allemaal naar het monument op het dorpsplein (( en zo hoort het ook)..
Wel vreemd dat jullie reservering geaccepteerd werd maar het restaurant gesloten bleek, niet echt sterwaardig. Grlukkig nog een fijne avond gehad dankzij jullie gastheer.
Goede reis verder, wij volgen!

Els Willems

Jullie maken ook altijd van alles mee! Leuk om te lezen. Ik zou jullie graag met die prachtige Morgan langs de wegen zien tuffen, moet een mooi gezicht zijn, tenminste als de stugge vering niet àl te goed te zien is op jullie gezichten ?!
Nog veel plezier en we kijken uit naar jullie volgende verhaal!
Gilbert en Els

Renee

Heeelijk Els,
Jullie zijn weer op vakantie en wij kunnen weer meegenieten.
Je beschrijft het zo, alsof we er zelf bij zijn!
Geniet ze en ik kijk al uit naar de volgende!

Kees en mia

Wat een mop.

RoMo

Zo...het begin is gemaakt.
Weer lekker op dreef.
Het begin van heerlijke verhaaltjes vol avonturen, humor, wijsheid en plezier.
Wat zal het wederom volop genieten zijn van alles en nog wat en iedereen en zekers door jullie troetelkind "Morgan".
Ik kijk al uit naar jullie volgende belevenis.
Ondertussen mijmerend aan al die dierbare herinneringen en gezellige koffiekletskes.
Wij zijn richting het Balatonmeer gehobbeld.
Ook geweldig mooi hier.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!